Xamarin-Android Uygulamasının Mobil Cihazda Test Edilmesi

Android uygulamasının mobil cihazda test edilebilmesi için 2 seçenek bulunur.

  1. Uygulamanın Android Market’e yüklenerek mobil cihaza market üzerinden indirilmesi(Bu adımın gerçekleştirilebilmesi için uygulamaya ait APK dosyasına ihtiyaç duyulur).
  2. Uygulamaya ait APK dosyasının doğrudan mobil cihaza kopyalanıp cihaza kurulması.

APK Dosyası Nedir?

Android Package Kit kelimelerinin kısaltması ile isimlendirilen APK dosyaları, Android işletim sistemi için uygulamaların dağıtılması ve yüklenmesinde kullanılır.

Yazılan kodlar ve program içerisinde kullanılan diğer veriler, derlendikten sonra paketlenerek APK dosyası içerisine yerleştirilir. Android işletim sisteminde APK dosyası açıldığında içerdiği uygulama cihazınıza yüklenir.

APK Dosyası Nasıl Elde Edilir?

Visual Studio ve Xamarin kullanarak uygulamayı yazdıktan sonra uygulamayı derlediğinizde APK dosyası otomatik olarak aşağıdaki dizinde oluşturulur.

D:\Belgeler\Visual Studio 2019\Projects\ilkuygulamam\ilkuygulamam\ilkuygulamam.Android\bin\Debug

Ancak derleme öncesinde yapılması gereken bazı ayarlar mevcuttur. Bunun için aşağıda görüldüğü gibi çözüm gezgininde Android projesine sağ tıklanarak özellikler menüsüne girilir.

Özellikler menüsü aşağıda görülmektedir.

Yukarıdaki menüden Android Seçenekleri menüsünü açıyoruz.

Yukarıdaki Android Seçenekleri menüsünde Fast Deploymenti Kullan seçeneğinin işaretini kaldırıyoruz.

Ayrıca, Android Seçenekleri menüsünde aşağıda görülen Bağlama seçeneğinde Yalnızca SDK Bütünleştirilmiş Kodları seçeneğini seçiyoruz.

Yukarıdaki ayarlar yapıldıktan sonra kaydedip uygulamızı çalıştırıyoruz. Uygulama çalıştıktan sonra aşağıdaki dizinden APK dosyasını alarak mobil cihaza bir USB kablosu vasıtası ile veya bluetooth ile aktardıktan sonra kurabilirsiniz.

D:\Belgeler\Visual Studio 2019\Projects\ilkuygulamam\ilkuygulamam\ilkuygulamam.Android\bin\Debug

APK dosyasının kurulumu esnasında bilinmeyen kaynaklardan gelen uygulamaları yükleme ile ilgili uyarıyı kabul etmeniz gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir